Reklama
  • Wtorek, 27 września 2016 (11:00)

    Wegetariański burger z oscypkiem

Składniki:  2 gałązki rozmarynu, 2 małe czerwone cebule, łodyżka szałwii, 2 ząbki czosnku, 4 białe oscypki (niewędzone!), szklanka oliwy, papryka, garść rukoli,4 bułki z sezamem,  8 łyżeczek pesto bazyliowego

Przygotowanie: 1. Umyj, osusz 1 gałązkę rozmarynu i posiekaj. Obierz cebule i pokrój w piórka. Umyj szałwię i oderwij parę listków.

Reklama

2. Obierz czosnek i pokrój w plastry.

3. Oscypki przekrój wzdłuż i upiecz w piekarniku z funkcją grilla lub na patelni grillowej.

4. W misce wymieszaj zioła, czosnek, cebule i oliwę. Włóż zgrillowane oscypki i marynuj pod przykryciem około 2 godziny.

5. Paprykę pokrój na kawałki i wrzuć do rozgrzanego rondla z oliwą. Podsmaż około 10-15 minut. Odsącz oscypki, a marynatę dodaj do papryk pod koniec smażenia i chwilę całość duś.

6. W tym czasie przekrój bułki i podgrzej w piekarniku. Następnie na każdej połowie rozsmaruj pesto bazyliowe.

7. Na spodach bułek poukładaj smażoną paprykę, a na niej po dwa kawałki oscypka. 8. Następnie nakładaj łyżką odsączone warzywa z rondelka, dodaj listki rukoli, przykryj drugą połową bułki i gotowe!

Czas: ok. 35 minut (bez marynowania) Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 640 kcal/ porcja.

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● 1/2 szklanki czerwonej soczewicy ● 3 łyżki ugotowanej łyżki kaszy kukurydzianej lub manny ● 2 jajka ● 2 ząbki czosnku, rozgniecione ● przyprawy do smaku: sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.