Reklama
  • Środa, 1 marca (08:05)

    Słodkawe kotleciki z zielonego groszku

Składniki: 2 filiżanki zielonego mrożonego groszku (1 filiżanka to około 180 ml) • 1 łyżeczka masła • 1 łyżeczka mąki żytniej • sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku • bułka tarta do panierowania.

Reklama

Groszek ugotuj do miękkości, odcedź, dodaj łyżeczkę masła i przyprawy. Zblenduj. Masę zagęść mąką.

Formuj kulki, obtaczaj je w bułce tartej i spłaszczaj. Smaż na maśle klarowanym lub upiecz w piekarniku.

Show

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki suchej kaszy bulgur, 1 cebula, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, paczka migdałów, ok. 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.