Reklama
  • Wtorek, 10 lutego 2015 (08:00)

    Selerowy pasztet z pieczarkami

Składniki: 90 dag selera, marchewka, cebula, olej , 4 ząbki czosnku, 30 dag pieczarek, 20 dag żółtego sera, natka, 2 jajka, bułka tarta, sok z cytryny, sól, pieprz, granulowany czosnek

1. Seler i marchewkę ugotuj w osolonej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny. Ostudź. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny.

Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podduś pieczarki, cebulę i czosnek. Ostudź.

Reklama

2. Warzywa i pieczarki zmiel. Ser pokrój w małą kostkę, natkę posiekaj, dodaj do masy. Wbij żółtka, wsyp 4 łyżki bułki tartej.

Przypraw do smaku, wyrób.

3. Białka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą. Napełnij dwie formy keksowe, posmaruj olejem, posyp bułką tartą.

Piecz 60 min w 190°C.

Czas przygotowania: 100 min

Ilość porcji: 10

Cena za porcję: 1,20 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki suchej kaszy bulgur, 1 cebula, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, paczka migdałów, ok. 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.