Reklama
  • Sobota, 9 maja 2009 (07:49)

    Selerowe łódki z serem pleśniowym

Dekoracyjne i smaczne.

Zdjęcie

Selerowe łódki /Smacznego
Selerowe łódki
/Smacznego

Składniki:

- ogórek wężowy,
- seler naciowy,
- 1 mały ser (10 dag) ser pleśniowy niebieski,
- 2 łyżki serka homogenizowanego,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- precelki,
- sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Ogórek rozetnij wzdłuż na pół,wydrąż środki, a łódki pokrój na kawałki ok 5-7 cm dł. Tak samo pokrój łodygi selera (tylko najszersze dolne części), lekko je wydrąż. Pokruszony ser pleśniowy utrzyj ze śmietaną i twarożkiem homogenizowanym. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełniaj łódki selerowe i ogórkowe. Na każdej ułóż precelek.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje, 20 dag ryżu na risotto, 2 małe cebule, 1 l bulionu warzywnego, 150 ml białego wytrawnego wina, 1 cukinia, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 puszka pomidorów krojonych, 5 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.