Reklama
  • Poniedziałek, 16 marca 2009 (10:45)

    Sałatka fasolowa z natką pietruszki

Pożywna i smaczna.

Zdjęcie

Sałatka fasolowa /Smacznego
Sałatka fasolowa
/Smacznego

Składniki:

- 1 puszka białej fasoli w zalewie,
- 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,
- 1/2 szklanki drobnej zielonej fasolki,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 mała cebula,
- sól, pieprz,
- 4 łyżki oliwy z oliwek

Reklama

Przygotowanie:

Zieloną fasolkę zalać wrzątkiem i odstawić na 1 h. Wodę osolić, ugotować, schłodzić. Białą i czerwoną fasolę odcedzić z zalewy. Cebulę posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
Czas przygotowania 2 h. Przepis na 4 osoby.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki:  2 gałązki rozmarynu, 2 małe czerwone cebule, łodyżka szałwii, 2 ząbki czosnku, 4 białe oscypki (niewędzone!), szklanka oliwy, papryka, garść rukoli,4 bułki z sezamem,  8 łyżeczek pesto... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.