Reklama
  • Środa, 1 lutego (15:00)

    Roladki z komosy ryżowej

Składniki na 12 porcji: 1 kapusta włoska, 1 cebula, 2 marchewki, 1 łyżka oleju, 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól,  pieprz, 1/4 łyżeczki papryki mielonej, puszka pomidorów krojonych, 1/2 szklanki białego wina, 1/2 szklanki wody.

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Oddziel 12 dużych liści kapusty i odetnij stwardniałe końcówki. W dużym garnku zagotuj pół litra wody i blanszuj liście przez kilka minut.

Reklama

Po wyjęciu opłucz pod zimną bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone cebulę i marchewkę. Ugotowaną komosę wymieszaj w misce z ziołami i przyprawami.

Dodaj podsmażoną cebulkę z marchewką. Farsz wykładaj łyżką na liście i zawijaj je. Następnie umieść w naczyniu żaroodpornym. Wymieszaj pomidory, wino i wodę. Zalej tym sosem gołąbki. Piecz przez 30 minut.

Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: średni

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.