Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (15:00)

    Pyszne kotleciki z nasionami

Składniki na 4-6 porcji: po 2 szklanki tartej marchewki i cukinii, 1/2 cebuli, 4 łyżki mąki, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, po 2 łyżki pestek słonecznika i dyni, sól, pieprz, olej kokosowy, 1/2 pęczka natki pietruszki, mąka do obsypania.

1 Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oleju.

Reklama

2 Do cebuli dodać warzywa, podsmażyć, całość podlać wodą, dusić do miękkości, przestudzić. Przełożyć do miski, dodać umytą i posiekaną natkę, pestki, mąkę, jajko i przyprawy. Dobrze wymieszać, ugniatając dłońmi.

3 Z masy warzywnej formować małe kotleciki, każdy obtoczyć w mące i smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju kokosowym.

Przygotowanie: ok. 35 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej (np. mazurskiej), 1 łyżka masła, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 strąki czerwonej papryki, 1 szklanka bulionu, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.