Reklama
  • Czwartek, 15 grudnia 2016 (14:05)

    Pulpety ryżowe curry

Składniki: 2 szklanki ryżu, łyżka curry, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz, natka pietruszki. Sos: 4 pomidory, 2 czerwone cebule, ząbek czosnku, papryczka chili, 4 łyżki oliwy, 4 łyżki octu , mielona kolendra, sól, pieprz.

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ryż ugotuj z curry, solą i pieprzem (trzeba go rozgotować, aby był lepki). Uformuj okrągłe pulpety, a w środek każdego włóż żółty ser. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę, cebule posiekaj.

Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wymieszaj składniki. Dodaj dwie czubate łyżeczki kolendry, sól i pieprz do smaku. Wlej oliwę i ocet. Na koniec wrzuć posiekane chili.

Reklama

Całość włóż na godzinę do lodówki, żeby smaki się wymieszały. Pulpety podawaj z salsą pomidorową posypane natką pietruszki.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.