Reklama
  • Wtorek, 22 września 2009 (15:45)

    Prosty przepis na sałatkę z dyni po węgiersku

Z kuchni węgierskiej.

Zdjęcie

Sałatka z dyni po węgiersku /Smacznego
Sałatka z dyni po węgiersku
/Smacznego

Składniki:

- 1 niewielka dynia (ok. 1 kg),
- ocet,
- 1 pęczek koperku,
- 1 filiżanka oleju,
- sól,
- 2 filiżanki kwaśnej śmietany

Reklama

Przygotowanie:

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię. Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 2 bułki pełnoziarniste (lub kukurydziane) • mała fioletowa cebula • puszka ciecierzycy • 2 łyżki posiekanej natki • 2 łyżki mąki • 1/4 szklanki tartego żółtego sera • jajko • czerwona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.