Reklama
  • Wtorek, 22 września 2009 (15:45)

    Prosty przepis na sałatkę z dyni po węgiersku

Z kuchni węgierskiej.

Zdjęcie

Sałatka z dyni po węgiersku /Smacznego
Sałatka z dyni po węgiersku
/Smacznego

Składniki:

- 1 niewielka dynia (ok. 1 kg),
- ocet,
- 1 pęczek koperku,
- 1 filiżanka oleju,
- sól,
- 2 filiżanki kwaśnej śmietany

Reklama

Przygotowanie:

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię. Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki , 2 łyżki oleju, 150 ml ciepłej wody, sól. Farsz: 1 słoik krojonych warzyw konserwowych – marchwi, groszku i kukurydzy, 1 cebula , 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.