Reklama
  • Poniedziałek, 10 stycznia 2011 (17:46)

    Pożywna zapiekanka - w godzinę

Wegetariańska.

Zdjęcie

Pożywna zapiekanka /Smacznego
Pożywna zapiekanka
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 1/2 kg makaronu świderki,
- kg kapusty kiszonej,
- kg pieczarek,
- 2 cebule,
- odrobina oleju,
- 30 dag żółtego sera,
- keczup do smaku

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Kapustę pokroić, ugotować, odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić, ugotować w osobnym naczyniu, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, dobrze zrumienić. Dodać kapustę i pieczarki, chwilę dusić pod przykryciem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na żaroodporne talerze przełożyć makaron, na nim rozłożyć kapustę z pieczarkami, wierzch potrawy oprószyć startym serem. Tak przygotowane porcje wstawić do mikrofalówki lub piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści. Polać keczupem.
Czas przygotowania: 1 godzina.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • po pół szklanki ugotowanej czerwonej i zielonej soczewicy • pęczek botwinki • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego • jajko • sól • pieprz • oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.