Reklama
  • Wtorek, 11 sierpnia 2015 (08:05)

    Placki z fasolką szparagową

Składniki: 30 dag fasolki szparagowej, 3 jajka, szklanka mąki, szklanka mleka, pieprz, sól, papryka ostra mielona

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową pokrój na 4 części. Ugotuj w osolonej wodzie przez 15 minut, aż zmięknie. Fasolę odcedź i wystudź. Oddziel białka od żółtek. Żółtka zmiksuj z mlekiem i mąką, dodaj szczyptę soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Ciasto odstaw do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę połącz z ciastem, wrzuć fasolę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:placki | ciasto | z | placek | szklanka mleka

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.