Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:32)

    Placki buraczkowe

Lubię modyfikować popularne kotlety i placki (zdrowiej i taniej). Gotuję dla synów i męża.

Przepis przysłała Małgorzata Walter ze Świebodzic

Reklama

Składniki: 3 buraki, marchewka, mały seler, 2 kwaskowe jabłka, pół kg twarogu, szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, szklanka jogurtu naturalnego, 2 jajka, sól, cukier, olej.

1. Buraki, marchewki i seler obierz, oczyść, ugotuj. Ostudź, zetrzyj na tarce razem z jabłkami. Twaróg utrzyj z jogurtem. Dodaj obydwie mąki, jajka i warzywa, połącz, przypraw.

2. Z masy uformuj placuszki, usmaż z obydwu stron na oleju.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:placki | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.