Reklama
  • Wtorek, 19 lutego 2008 (12:17)

    Pieczone ziemniaczki z kminkiem i kolendrą

Sposób na pyszne ziemniaczki.

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia

Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
8-12 średnich ziemniaków
łyżka mąki
kminek, kolendra, sól
olej
Przygotowanie:
Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w grube plastry. Gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wrzącej wodzie. Wyjmujemy łyżką cedzakową i lekko osuszamy. Smarujemy z obu stron olejem, obtaczamy w mące ze szczyptą soli. Posypujemy kminkiem i kolendrą. Układamy na natłuszczonej blasze lub grillu. Pieczemy, aż się zrumienią z obu stron.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 mała (1 kg) dynia hokkaido, 25 dag czarnej soczewicy, 1 roladka (20 dag) miękkiego sera koziego, 1 papryczka chili, 1 ząbek czosnku, 6 gałązek kolendry, 1/2 pęczka natki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.