Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (15:05)

    Pieczone pierożki z grochem

Składniki na 8 porcji: szklanka grochu ● opakowanie ciasta francuskiego ● jajko ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 4-cm kawałek imbiru ● 5 łyżek tartej bułki ● pęczek natki pietruszki ● 3 łyżki oleju ● 2 szklanki bulionu ● sól ● pieprz.

1. Groch namocz na noc. Do garnka wlej bulion, dodaj przecedzony groch i gotuj do miękkości. Zostaw do wystygnięcia.

Reklama

2. Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir zetrzyj na tarce. Posiekaną cebulę zrumień na maśle. Do grochu dodaj cebulę, imbir, czosnek i natkę. Wbij jajko, dosyp bułkę tartą. Wyrób i formuj kulki farszu.

3. Ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty i lep trójkątne pierożki. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 200°C przez 25-30 min, aż będą rumiane.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki suchej kaszy bulgur, 1 cebula, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, paczka migdałów, ok. 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.