Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:00)

    Pesto z rzeżuchy

Składniki na 4 porcje: 1 ugotowany ziemniak, garść rzeżuchy, 1 pęczek natki, 6 łyżek pestek słonecznika, 2 ząbki czosnku, 5 dag parmezanu, 150 ml oliwy, sól, pieprz, kiełki i zioła do dekoracji.

1. Ugotowany ziem niak obierz, przeciśnij przez praskę lub rozgnieć widelcem. Opłucz rzeżuchę oraz natkę, grubo posiekaj. Wsyp do naczynia z ziem niakiem. Dodaj pestki słonecznika.

Reklama

2. Czosnek obierz z łu pinek, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do przygotowanych wcześniej składników. Na koniec wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. Formuj z pesto niewielkie kuleczki, układaj je na talerzu i bogato dekoruj ziołami i kiełkami.

Czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:pesto | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 mała (1 kg) dynia hokkaido, 25 dag czarnej soczewicy, 1 roladka (20 dag) miękkiego sera koziego, 1 papryczka chili, 1 ząbek czosnku, 6 gałązek kolendry, 1/2 pęczka natki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.