Reklama
  • Czwartek, 24 kwietnia 2014 (11:00)

    Owocowe gołąbki

Składniki na 8 porcji: 1 główka kapusty, 250 ml słodkiej śmietany, pół kostki masła, 1 woreczek ryżu, 2 małe jabłka, 1 kiwi, 12 suszonych moreli, 1 łyżka rodzynek, 2 łyżki suszonej żurawiny, sok z 1 limonki, 1 łyżka miodu, 1 kiść winogron, 1 pomarańcza, sól, pieprz cytrynowy, bazylia suszona.

1. Liście kapusty przelej wrzątkiem.

2. Świeże owoce pokrój na kawałki. Wymieszaj z suszonymi i ugotowanym wcześniej ryżem.

Reklama

3. Zalej składniki sosem z miodu i limonki doprawionym solą, pieprzem oraz bazylią.

4. Zawiń farsz w liście kapusty i usmaż je na maśle. Dolej wodę i śmietanę.

5. Przełóż całość do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, obłóż kawałkami pomarańczy i zapiecz.

Jadwiga Smolińska z Koronowa

Super TV
Więcej na temat:gołąbki | 1 | 1\ | 1 procent

Zobacz również

  • Jarskie pierożki

    Składniki na 6 porcji: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka kaszy gryczanej, 10 dag białego sera, 1 duża cebula, po pół pęczka natki i koperku, olej, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.