Reklama
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2009 (11:19)

    Nadziewane papryki - w 20 minut

Pyszności z grilla.

Zdjęcie

Nadziewane papryki /Smacznego
Nadziewane papryki
/Smacznego

Składniki dla 4-6 osób:

- 1 pomidor (ok. 80 g),
- 3 szalotki,
- 2 opakowania (po 250 g) długoziarnistego ryżu paraboiled ,
- 250 g śmietany,
- sól,
- pieprz,
- 1 mała żółta papryka (ok. 150 g),
- 2 małe czerwone papryki (po ok. 150 g),
- folia aluminiowa

Reklama

Przygotowanie:

Pomidora umyć, rozkroić na cztery, wyciąć nasiona, pokroić w kostkę. Szalotki umyć, jedną pokroić w krążki i odłożyć, resztę pokroić w kosteczkę. Ryż, pomidor, szalotki śmietanę wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Papryki przekroić na pół, usunąć nasiona, umyć. Wypełniać nadzieniem i dokładnie zawijać w folię aluminiową. Opiekać na grillu ok. 15 minut obracając. Odwinąć folię i dekorować krążkami szalotki.
Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1000 kJ/239 kcal

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Jarskie pierożki

    Składniki na 6 porcji: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka kaszy gryczanej, 10 dag białego sera, 1 duża cebula, po pół pęczka natki i koperku, olej, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.