Reklama
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:52)

    Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką - w 45 minut

Dodatek lub samodzielne danie

Zdjęcie

Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką /Smacznego
Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką
/Smacznego

Składniki:

- 1 kg młodych ziemniaków,
- 1 pęczek dymki,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, lekko schłodzić i ewentualnie pokroić na mniejsze części. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić. Dymkę posiekać. Na rozgrzanym maśle przesmażyć ugotowane ziemniaki, gdy zaczną się rumienić, dodać rzodkiewki. Chwilę posmażyć, doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać dymkę. Danie można serwować zarówno samodzielnie, jak też jako dodatek do drugiego dania.
Czas przygotowania 45 min. Przepis na 6 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: ● 2 bułki ● kilka liści sałaty ● pół szkl. zielonej soczewicy ● marchew ● po łyżce siemienia lnianego i płatków owsianych ● jajko ● curry ● sól ● pieprz ● olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.