Reklama
  • Czwartek, 10 października 2013 (10:00)

    Mieszanka warzyw - smakuje jak mięso!

Pokrojoną w kostkę i lekko podsmażoną cukinię wymieszaj ze szklanką ugotowanej i zmielonej soczewicy oraz garścią mielonych orzechów włoskich, dopraw przyprawą do mięsa mielonego.

Reklama

Mieszankę stosuj np. do przekładania płatów lasagne lub do sosu bolognese. Tak przygotowana potrawa jest lżej strawna i mniej kaloryczna.

Naj
Więcej na temat:mięso | mięsa

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.