Reklama
  • Piątek, 11 kwietnia 2014 (15:00)

    Marchwiowe paczuszki

Składniki na 4 porcje: • 1 woreczek ryżu • 4 marchewki • 3 żółtka • 2 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • kurkuma • olej do smażenia • pół szklanki majonezu • 3 łyżki naturalnego jogurtu.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku na półsypko. Gdy będzie gotowy, wysyp go z woreczka do miski i poczekaj, aż ostygnie.

2. Z jednej marchewki odkrój 4 cienkie długie plastry, resztę warzywa zetrzyj na tarce. Plastry przelej gorąca wodą i podsmaż na patelni.

Reklama

3. Ryż oraz starte marchewki połącz z żółtkami i bułką tartą. Dopraw masę solą, pieprzem oraz kurkumą.

4. Uformuj małe kotleciki i usmaż je na gorącym oleju. Gotowe owiń dekoracyjnie paskami marchwi.

5. Majonez wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.

6. Gorące kotlety serwuj z jogurtowym sosem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 2-3 porcje, 15 dag kuskusu, 10 czarnych oliwek,1 mała marchewka, 1 łyżka posiekanej kolendry, 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej qpo szczypcie gałki muszkatołowej, słodkiej papryki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.