Reklama
  • Piątek, 11 marca (08:00)

    Kotlety jajeczne z ziołami

Składniki na 4 porcje: • 4 jajka ugotowane na twardo • jajko surowe • cebula • czerstwa bułka • szklanka mleka • 3 łyżki tartej bułki • bazylia • oregano • tymianek • sól • pieprz • olej do smażenia • słodka papryka.

1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na gorącym oleju. Uważaj, by nie przypalić, bo danie straci smak.

2. Bułkę namocz w mleku z dodatkiem wody. Następnie wyjmij, odciśnij, a potem rozdrobnij z jajkami ugotowanymi na twardo.

Reklama

3. Dodaj schłodzoną cebulę, surowe jajko oraz posiekaną bazylię, oregano i tymianek. Dopraw całość solą i pieprzem.

4. Z przygotowanej masy uformuj kotlety, obtocz je w tartej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z ziemniakami i czerwoną kapustą.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje, 20 dag ryżu na risotto, 2 małe cebule, 1 l bulionu warzywnego, 150 ml białego wytrawnego wina, 1 cukinia, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 puszka pomidorów krojonych, 5 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.