Reklama
  • Piątek, 11 marca 2016 (08:00)

    Kotlety jajeczne z ziołami

Składniki na 4 porcje: • 4 jajka ugotowane na twardo • jajko surowe • cebula • czerstwa bułka • szklanka mleka • 3 łyżki tartej bułki • bazylia • oregano • tymianek • sól • pieprz • olej do smażenia • słodka papryka.

1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na gorącym oleju. Uważaj, by nie przypalić, bo danie straci smak.

2. Bułkę namocz w mleku z dodatkiem wody. Następnie wyjmij, odciśnij, a potem rozdrobnij z jajkami ugotowanymi na twardo.

Reklama

3. Dodaj schłodzoną cebulę, surowe jajko oraz posiekaną bazylię, oregano i tymianek. Dopraw całość solą i pieprzem.

4. Z przygotowanej masy uformuj kotlety, obtocz je w tartej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z ziemniakami i czerwoną kapustą.

Kurier TV
Więcej na temat:kotlety | z | olej do smażenia

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: ser halloumi, 1 czerwona cebula, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 500 g fasolki szparagowej, 1/2 małej dyni, 1 bakłażan, 3 ząbki czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki kminu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.