Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (10:05)

    Kotlety gryczane

Składniki (4 porcje): ● szklanka kaszy gryczanej ● 2 posiekane ząbki czosnku ● korzeń pietruszki ● sól ● pieprz ● kurkuma ● tymianek ● jajko ● olej ● mąka

1. Pietruszkę zetrzyj na tarce. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj czosnek i przyprawy, kaszę i zamieszaj. Smaż kilka minut.

Reklama

2. Zalej 3 szklankami wody i gotuj pod przykryciem do miękkości. Ostudź, dopraw do smaku, następnie wymieszaj z jajkiem.

3. Formuj kotlety, usmaż jeden na próbę i jeśli się rozpada, dodaj mąki. Panieruj w mące i smaż na złoto z obu stron.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.