Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (10:05)

    Kotlety gryczane

Składniki (4 porcje): ● szklanka kaszy gryczanej ● 2 posiekane ząbki czosnku ● korzeń pietruszki ● sól ● pieprz ● kurkuma ● tymianek ● jajko ● olej ● mąka

1. Pietruszkę zetrzyj na tarce. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj czosnek i przyprawy, kaszę i zamieszaj. Smaż kilka minut.

Reklama

2. Zalej 3 szklankami wody i gotuj pod przykryciem do miękkości. Ostudź, dopraw do smaku, następnie wymieszaj z jajkiem.

3. Formuj kotlety, usmaż jeden na próbę i jeśli się rozpada, dodaj mąki. Panieruj w mące i smaż na złoto z obu stron.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.