Reklama
  • Wtorek, 21 czerwca 2016 (14:00)

    Kotleciki z soczewicą i buraczkami

Składniki na 6 porcji: • po pół szklanki ugotowanej czerwonej i zielonej soczewicy • pęczek botwinki • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego • jajko • sól • pieprz • oliwa.

1. Buraczki zetrzyj na tarce, łodyżki poszatkuj razem z liśćmi. Zeszklij całość na rozgrzanej oliwie.

Reklama

2. Po ostudzeniu wymieszaj z ugotowaną soczewicą, jajkiem i siemieniem lnianym. Dopraw solą oraz pieprzem, po czym uformuj okrągłe kotleciki.

3. Usmaż je na patelni lub upiecz w piekarniku.

Kurier TV
Więcej na temat:Kotleciki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków, 1 cebula, 10 dag żółtego sera, 1 jajko, 2-3 łyżki kaszy manny, po kilka gałązek natki i majeranku, sól, mielony czarny pieprz, olej, 2-3 łyżki bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.