Reklama
  • Wtorek, 19 kwietnia 2016 (08:00)

    Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej

Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo , surowe jajko, pół szklanki kaszy jaglanej, pęczek natki pietruszki, łyżka miękkiego masła, 2 łyżki prażonych nasion lnu, sól, pieprz, 6 łyżek bułki tartej, 8 łyżek oleju, łyżka masła

Przygotowanie:

Do garnka wlej 2 szklanki wody i zagotuj. Dodaj kaszę i co jakiś czas mieszając, gotuj przez 10 minut. Wyłącz ogień, posól, przykryj i pozostaw na 10 minut.

Ugotowane jajka drobno posiekaj i przełóż je do miski. Dodaj miękkie masło, przestudzoną kaszę, surowe jajko, prażony len oraz posiekaną natkę pietruszki.

Reklama

Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w tartej bułce i smaż na oleju z masłem na średnim ogniu, aż się zezłocą. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem śmietanowym i kawałkami pora ugotowanego al dente.

Na żywo
Więcej na temat:Kotleciki | Kotleciki z jajek | pra | ODS | jaja

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.