Reklama
  • Piątek, 25 września 2015 (13:00)

    Knedle ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 30 dag czerstwych bułek pszennych, obranych ze skóry, 30 dag liści szpinaku, 3 jajka, 1 cebula, 1 łyżka oleju,2 łyżki bułki tartej,1 łyżka tartego żółtego sera,1 łyżka siekanej natki pietruszki, sól pieprz, gałka muszkatołowa

Reklama

1. Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.

2. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut.

3. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut.

Przygotowanie: ok. 50 minut.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki suchej kaszy bulgur, 1 cebula, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, paczka migdałów, ok. 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.