Reklama
  • Piątek, 25 września 2015 (13:00)

    Knedle ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 30 dag czerstwych bułek pszennych, obranych ze skóry, 30 dag liści szpinaku, 3 jajka, 1 cebula, 1 łyżka oleju,2 łyżki bułki tartej,1 łyżka tartego żółtego sera,1 łyżka siekanej natki pietruszki, sól pieprz, gałka muszkatołowa

Reklama

1. Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.

2. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut.

3. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut.

Przygotowanie: ok. 50 minut.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.