Reklama
  • Czwartek, 5 marca 2015 (10:05)

    Klops gryczany z ziemniakami

Składniki 30 dag kaszy gryczanej, szklanka mleka, 45 dag ziemniaków, 25 dag twarogu, 10 dag masła, 1/3 szklanki kremówki, 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, jajko

Reklama

1. Kaszę opłucz, zalej wrzącym mlekiem. Owiń folią, odstaw na 30 min. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie.

Osącz, ostudź. Utłucz. Dodaj miękkie masło, kremówkę i pokruszony twaróg, przypraw, ubij. Dodaj kaszę, jajko i posiekany czosnek. Wyrób.

2. Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (27 na 8 cm). Piecz 45 min w 200°C. Ostudź w formie. Klops pokrój na plastry. Podaj np. z ostrym sosem.

Czas przygotowania 9 min, ilość porcji 6, cena za 1,60 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:os | z | oś czasu | klopsy

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 puszka ciecierzycy, 20 dag ryżu długoziarnistego, 3 dag rodzynek, 2 łyżki migdałów bez skórki, 75 dag szpinaku, 20 dag pomidorów koktajlowych, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.