Reklama
  • Czwartek, 5 marca 2015 (10:05)

    Klops gryczany z ziemniakami

Składniki 30 dag kaszy gryczanej, szklanka mleka, 45 dag ziemniaków, 25 dag twarogu, 10 dag masła, 1/3 szklanki kremówki, 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, jajko

Reklama

1. Kaszę opłucz, zalej wrzącym mlekiem. Owiń folią, odstaw na 30 min. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie.

Osącz, ostudź. Utłucz. Dodaj miękkie masło, kremówkę i pokruszony twaróg, przypraw, ubij. Dodaj kaszę, jajko i posiekany czosnek. Wyrób.

2. Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (27 na 8 cm). Piecz 45 min w 200°C. Ostudź w formie. Klops pokrój na plastry. Podaj np. z ostrym sosem.

Czas przygotowania 9 min, ilość porcji 6, cena za 1,60 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:os | z | oś czasu | klopsy

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • po pół szklanki ugotowanej czerwonej i zielonej soczewicy • pęczek botwinki • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego • jajko • sól • pieprz • oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.