Reklama
  • Piątek, 8 listopada 2013 (13:00)

    Kapusta z grzybami

Składniki na 6 porcji: 1 kg kiszonej kapusty, 2-3 dag grzybów suszonych, 1 cebula, 1/4 łyżeczki kminku, po 5-6 ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu, 2 listki laurowe, 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki masła, sól, pieprz.

1. Kapustę opłukać, dobrze odcisnąć, pokroić. Grzyby namoczyć (najlepiej dzień wcześniej), następnie ugotować w tej samej wodzie.

Reklama

2. Odcedzić, wywar zachować, grzyby pokroić w paseczki. Kapustę z grzybami przełożyć do garnka, dolać grzybowy wywar. Gdy się zagotuje, dodać przyprawy, przykryć i gotować do miękkości.

3. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle, oprószyć mąką. Zasmażyć, nie rumieniąc. Dodać do kapusty na kilka minut przed końcem gotowania. Przyprawić.

Przygotowanie: ok. 65 minut

Nasza rada

Jeśli nie masz suszonych grzybów, zrób kapustę z pieczarkami i dodaj ugotowany makaron oraz tymianek.

Twoje Imperium
Więcej na temat:Da | z | grzyby

Zobacz również

  • Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo , surowe jajko, pół szklanki kaszy jaglanej, pęczek natki pietruszki, łyżka miękkiego masła, 2 łyżki prażonych nasion lnu, sól, pieprz, 6 łyżek bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.