Reklama
  • Czwartek, 5 lutego 2015 (11:00)

    Kapuściane paczuszki

Składniki na 4 porcje: 12 liści kapusty włoskiej • szklanka ryżu • 2,5 szklanki wywaru • 2 marchewki • cebula • 2 łyżki masła • tymianek • sól • 2 jajka • gałązka tymianku • szczypiorek • sos pomidorowy.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, by puściła sok.

Następnie wrzuć ją na rozgrzany olej, a po chwili dodaj oczyszczoną i pociętą w słupki marchew. Warzywa zasyp ryżem i zalej wywarem. Gotuj do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn.

Reklama

2. Po ostudzeniu połącz składniki z jajkami i tymiankiem.

3. Liście kapusty sparz, nałóż na nie porcje ryżu i zwiń w paczuszki. Zwiąż szczypiorkiem, a następnie umieść w garnku wypełnionym wrzątkiem. Gotuj około 20 minut.

4. Danie podawaj z lekkim sosem pomidorowym.

Czas: 80 min. 1 porcja = 260 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:Pu

Zobacz również

  • Składniki: 1 szkl. fasoli , 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 3 kolorowe papryki, 2 duże ziemniaki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, olej, po łyżeczce papryki i ziół prowansalskich , sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.