Reklama
  • Czwartek, 5 lutego 2015 (11:00)

    Kapuściane paczuszki

Składniki na 4 porcje: 12 liści kapusty włoskiej • szklanka ryżu • 2,5 szklanki wywaru • 2 marchewki • cebula • 2 łyżki masła • tymianek • sól • 2 jajka • gałązka tymianku • szczypiorek • sos pomidorowy.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, by puściła sok.

Następnie wrzuć ją na rozgrzany olej, a po chwili dodaj oczyszczoną i pociętą w słupki marchew. Warzywa zasyp ryżem i zalej wywarem. Gotuj do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn.

Reklama

2. Po ostudzeniu połącz składniki z jajkami i tymiankiem.

3. Liście kapusty sparz, nałóż na nie porcje ryżu i zwiń w paczuszki. Zwiąż szczypiorkiem, a następnie umieść w garnku wypełnionym wrzątkiem. Gotuj około 20 minut.

4. Danie podawaj z lekkim sosem pomidorowym.

Czas: 80 min. 1 porcja = 260 kcal

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.