Reklama
  • Środa, 21 października 2015 (11:05)

    Jarskie sajgonki

Składniki na 2 porcje: • 10 arkuszy papieru ryżowego • pół małej kapusty pekińskiej • marchew • 3 grzyby mun • pół czerwonej papryki • pół cebuli • ząbek czosnku • 2 cm imbiru • pieprz • sól • olej • sos sojowy

1. Umytą kapustę pekińską poszatkuj. Marchew obierz, opłucz, po czym zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę posiekaj razem z czosnkiem i imbirem. Grzyby mun namocz w letniej wodzie. Gdy się rozwiną, osusz i potnij w paski tak samo jak paprykę.

Reklama

2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć wszystkie przygotowane składniki i podsmaż. Dopraw je solą oraz pieprzem.

3. Każdy arkusz papieru ryżowego zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju.

4. Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym.

Czas: 60min, 1 porcja = 250 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:sajgonki | grzyby mun

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki suchej kaszy bulgur, 1 cebula, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach, paczka migdałów, ok. 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.