Reklama
  • Wtorek, 21 czerwca 2016 (14:00)

    Jarskie ravioli

Składniki na 4 porcje. Ciasto: • pół kg mąki typ 0 • 5 jaj • szczypta soli. Farsz: • 3 pęczki liści botwinki • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz • oliwa • gałka muszkatołowa. Dodatkowo: • kwiatki jadalne.

1. Mąkę zagnieć z jajkami i solą. W razie potrzeby dolej odrobinę wody. Zwiń ciasto w kulę i odłóż na godzinę.

Reklama

2. Liście botwinki zeszklij na oliwie ze startą gałką, solą, pieprzem i przeciśniętym prze praskę czosnkiem.

3. Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kwadraciki i na każdym rozłóż po pół łyżeczki farszu.

4. Zaklejone ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z kwiatkami.

Kurier TV
Więcej na temat:ciasto | farsz | Ravioli

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.