Reklama
  • Środa, 27 kwietnia 2016 (13:05)

    Jarskie burgery

Składniki na 4 porcje: ● 4 bułki wieloziarniste ● 4 garście roszponki ● duży burak ● jajko ● czerwona cebula ● awokado ● dojrzały pomidor (najlepiej malinowy) ● 2 łyżki płatków migdałowych ● olej kokosowy.

❶ Burak umyj, owiń w sreberko i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyjmij po około godzinie i pokrój w grube plastry (potrzebne będą cztery sztuki).

Reklama

❷ Płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. Zanurz buraka w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w migdałach. Usmaż na rozgrzanym oleju kokosowym.

❸ Bułkę wieloziarnistą włóż na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

❹ Gdy zrobi się chrupiąca, wyjmij i przekrój ją na pół. Do środka włóż roszponkę, pokrojone w plastry awokado, pomidory oraz cebulę i przygotowany kawałek buraka.

Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:burak | burgery

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 250 g zielonej soczewicy ● 600 g pomidorów ● cebula ● mały por, biała część ● czerwona papryka ● marchewka ● duży ziemniak ● 3 ząbki czosnku ● 1/2 l bulionu warzywnego ● 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.