Reklama
  • Wtorek, 22 marca (08:05)

    Jarski pasztet z soczewicy

Składniki na 8 porcji: ● szklanka zielonej soczewicy ● pół szklanki czerwonej soczewicy ● pół selera ● 2 marchewki ● 4 pieczarki ● 3 szalotki ● 5 łyżek oliwy ● 2 ząbki czosnku ● 2 jajka ● sól ● pieprz ● ziele angielskie ● liście laurowe ● olej.

❶ Przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.

❷ Do drugiego garnka włóż marchew i selera. Zalej wodą, dosyp przyprawy i ugotuj.

Reklama

❸ Miękkie warzywa zmiel w maszynce z podsmażonymi na oleju pieczarkami, szalotką i czosnkiem. Wymieszaj z soczewicą, jajkami, solą, pieprzem i włóż do formy.

❹ Piecz pasztet około 20 minut w 180°C.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego groszku, 1 pęczek szczypiorku, 5 dag sera typu parmezan, 1 cytryna, oliwa, sól, 4 kromki pieczywa, pieprz, olej do smażenia, czosnek, 15 dag sera mozzarella. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.