Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Jarski burger z kaszą jaglaną

Składniki na 4 porcji: • 25 dag kaszy jaglanej • puszka czarnej fasoli • cebula • 2 ząbki czosnku • pół pęczka szczypiorku • łyżeczka papryki • łyżeczka oregano • 3 łyżeczki siemienia lnianego • olej • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz.

1. Kaszę ugotuj, fasolę przepłucz.

Reklama

2. Posiekaj cebulę, czosnek i szczypiorek. Zblenduj składniki z sosem sojowym i połącz z kaszą oraz fasolą. Dodaj przyprawy oraz siemię lniane.

3. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj okrągłe burgery. Usmaż je na rozgrzanym oleju.

4. Danie serwuj np. w bułce z ulubionymi dodatkami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: szklanka grochu ● opakowanie ciasta francuskiego ● jajko ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 4-cm kawałek imbiru ● 5 łyżek tartej bułki ● pęczek natki pietruszki ● 3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.