Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Jaglanka na śniadanie

Składniki na 1 porcję: • pół szklanki suchej kaszy jaglanej • szklanka wody • pół szklanki mleka • szczypta soli • garść drobnych rodzynek • brzoskwinia • łyżka naturalnego miodu.

1. Kaszę przepłucz na sicie, po czym wrzuć do garnka, zalej wodą z mlekiem, wsyp szczyptę soli i gotuj na minimalnym ogniu do czasu, aż cały płyn odparuje.

Reklama

2. Rodzynki namocz, by zrobiły się miękkie, a następnie dołóż do jaglanki razem z łyżką miodu i wymieszaj.

3. Podawaj z pokrojonymi brzoskwiniami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.