Reklama
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Gulasz z soczewicy

Składniki (4 porcje): ● 250 g zielonej soczewicy ● 600 g pomidorów ● cebula ● mały por, biała część ● czerwona papryka ● marchewka ● duży ziemniak ● 3 ząbki czosnku ● 1/2 l bulionu warzywnego ● 3 łyżki oliwy ● zioła prowansalskie ● sól ● pieprz

Reklama

1. Soczewicę opłucz w zimnej wodzie, przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości ok. 30 min. Cebulę, paprykę, marchew, por i ziemniaki pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.

2. Na oliwie podsmaż do miękkości posiekany czosnek i warzywa. Dodaj ziemniaki i duś, aż zmiękną. Następnie wrzuć pomidory pokrojone w kostkę i ugotowaną soczewicę. Dodaj bulion, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Duś pod przykryciem jeszcze ok. 15 min.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 200 g kaszy jęczmiennej, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ pęczka szczypiorku, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.