Reklama
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Gulasz z soczewicy

Składniki (4 porcje): ● 250 g zielonej soczewicy ● 600 g pomidorów ● cebula ● mały por, biała część ● czerwona papryka ● marchewka ● duży ziemniak ● 3 ząbki czosnku ● 1/2 l bulionu warzywnego ● 3 łyżki oliwy ● zioła prowansalskie ● sól ● pieprz

Reklama

1. Soczewicę opłucz w zimnej wodzie, przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości ok. 30 min. Cebulę, paprykę, marchew, por i ziemniaki pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.

2. Na oliwie podsmaż do miękkości posiekany czosnek i warzywa. Dodaj ziemniaki i duś, aż zmiękną. Następnie wrzuć pomidory pokrojone w kostkę i ugotowaną soczewicę. Dodaj bulion, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Duś pod przykryciem jeszcze ok. 15 min.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 350 g ugotowanej kaszy gryczanej • 350 g twarogu • 1 garść natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • 1 cebula • sól, pieprz • 1 jajko • bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.