Reklama
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2009 (15:25)

    Grillowane ziemniaki z majerankiem i kminkiem

Aromatyczne ziemniaczki z grilla.

Zdjęcie

Grillowane ziemniaki z majerankiem /Smacznego
Grillowane ziemniaki z majerankiem
/Smacznego

Składniki dla 4 osób:

- 4 duże ziemniaki,
- 1 pęczek majeranku,
- olej do smarowania,
- kminek,
- 2 opakowanie (125 g) czosnkowego Cr`eme fraîche (lub dip czosnkowy),
- majeranek do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać. Pokroić wzdłuż na grube plastry. Majeranek umyć, oberwać listki. Ziemniaki posmarować olejem i posypać listkami majeranku i kminkiem. Grillować około 10 minut Podawać z czosnkowym Cr`eme fraîche i udekorowane gałązkami majeranku Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej (np. mazurskiej), 1 łyżka masła, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 strąki czerwonej papryki, 1 szklanka bulionu, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.