Reklama
  • Wtorek, 12 kwietnia 2011 (16:16)

    Grillowane ziemniaki "hawajskie" i "włoskie" - w 50 minut

Dwa różne style, dwa różne smaki.

Zdjęcie

Grillowane ziemniaki "hawajskie" i "włoskie" /Smacznego
Grillowane ziemniaki "hawajskie" i "włoskie"
/Smacznego

Składniki na 6 porcji:

- 6 dużych ziemniaków,
- 3 średnie pomidory,
- 2 opakowania sera mozzarella (125 g po odcieku),
- pęczek bazylii,
- puszka moreli,
- pęczek zielonej cebulki,
- 150 g śmietany,
- sól, biały pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Bazylię i zieloną cebulkę drobno posiekać, morele pokroić w drobną kostkę.
Morele wymieszać z zieloną cebulką. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki wystudzić i poprzekrawać. Podpiec od przekrojonej strony na grillu.
Na połowie ułożyć bazylię pomidory i mozzarellę (oprószyć solą i pierzem), na pozostałych morele z cebulką i po odrobinie śmietany. Ziemniaki ułożyć na przygotowanym grillu na 10 minut.
Czas przygotowania: 50 minut
Jedna porcja zawiera: 2260 kJ/540 kcal

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag sera feta (w kawałku), 1 puszka serc karczochów, 2-3 pomidorki, 15 dag mieszanki różnych sałat, 5 dag czarnych oliwek, 5 łyżek jasnego octu balsamicznego, 7 łyżek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.