Reklama
  • Poniedziałek, 28 września 2015 (14:00)

    Gołąbki z soczewicą

Składniki: • 20 dag soczewicy zielonej • 30 dag pieczarek • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • 3 jajka • szklanka bułki tartej • łyżka masła • majeranek • pieprz • koperek • bulion warzywny • główka kapusty • 3 łyżki przecieru pomidorowego • łyżka śmietany.

1. Z kapusty usuń głąb, podgotuj ją, po czym zdejmij liście.

2. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle razem z czosnkiem i pieczarkami.

Reklama

3. Soczewicę ugotuj w bulionie. Miękką przepuść przez maszynkę razem z podsmażonymi warzywami i grzybami.

4. Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, pieprz, majeranek i posiekany koperek.

5. Zawiń farsz w liście kapusty, ułóż je w garnku, zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Na koniec zapraw przecierem i śmietaną.

Przepis nadesłała: Anna Sikorska

Kurier TV
Więcej na temat:przepis | gołąbki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków, 1 cebula, 10 dag żółtego sera, 1 jajko, 2-3 łyżki kaszy manny, po kilka gałązek natki i majeranku, sól, mielony czarny pieprz, olej, 2-3 łyżki bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.