Reklama
  • Środa, 2 lipca 2014 (12:05)

    Gołąbki w liściach winogron

Składniki: słoik kiszonych liści winogron, szklanka ryżu, pęczek dymki, pęczek pietruszki, świeża mięta, świeża kolendra, cebula , 3 łyżki przecieru pomidorowego , sól, pieprz, 5 łyżek oliwy

Przygotowanie:

Ryż umyj, zalej wodą i odstaw na 2 godziny. Następnie odsącz. Cebulę, dymkę, pietruszkę, kolendrę i miętę drobno posiekaj.

Do ryżu dodaj posiekaną zieleninę, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, dwie łyżki przecieru. Całość wymieszaj.

Reklama

Na liście winogron nakładaj łyżeczkę farszu i zawijaj, tworząc małe gołąbki o długości ok. 5 cm.

Ścianki rondla posmaruj przecierem pomidorowym i pozostałą oliwą. Na dnie połóż kilka liści winogron i ciasno układaj na nich gołąbki. Całość zalej wodą i gotuj pod przykryciem około godziny.

Na żywo
Więcej na temat:gołąbki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • po pół szklanki ugotowanej czerwonej i zielonej soczewicy • pęczek botwinki • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego • jajko • sól • pieprz • oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.